LA CARN DE PORC
Saludable i imprescindible en dietes equilibrades
Gran valor nutricional i nivells baixos de calories i colesterol.
Tan magra com el pit de pollastre sense pell
(Segons estudis realitzats pel Departament d'Agricultura d’Estats Units, USDA).
Font de proteïnes
100 grams de carn aporten de 18 a 20 grams de proteïnes. Aquesta quantitat pot variar en funció de l'espècie (el porc ibèric aporta menys proteïnes, ja que és més gras), la raça, l'edat i de la peça de carn.
Conté greixos saludables monoinsaturats
Aquests greixos contribueixen a reduir els nivells de colesterol total en sang (a compte de l'anomenat colesterol "dolent" o colesterol LDL) i a augmentar els nivells del colesterol "bo" o colesterol HDL. També aporta àcid linoleic i àcid linolènic, importants per al sistema inmunològic.
Menor percentatge d'àcids grassos saturats
que altres tipus de carn com la de vedella o xai.
Alt contingut en vitamines
B1, B2, B12 i niacina, rica en minerals i elements traça.